Sremska Mitrovica – U utakmici VI kola Prve lige Srbije u američkom fudbalu koja je odigrana prošle subote na stadionu fudbalskog kluba „Srem“ mitrovački „Sirmium Legionaries“ ostvarili su ubedljivu pobedu nad ekipom “Angel warriors” iz Čačka rezultatom 48:8.

Pred oko 1.000 gledaoca, Legionari su ostvarili, prvu i najvažniju pobedu ove sezona i tako izbegli ispadanje iz Prve lige Srbije i obezbedili prolazak u baraž gde će se za opstanak boriti sa drugoplasiranom ekipom Druge lige.

Sirmium-Legionaries

Kretanje rezultata:
7:0 Pet Rajli pas 40 jardi ka Dejanu Jašćuru, Nemanja Varga PAT
14:0 Jašćur vraćanje panta 40 jardi, Varga PAT
14:8 Vladeta Vuković pas 90 jardi ka Stefanu Mitroviću, Andrija Živković pretvaranje za dva
21:8 Jašćur trčanje 9 jardi, Varga PAT
27:8 Brajan Kejsi vraćanje fambla 50 jardi, Varga neuspešan PAT
34:8 Rajli pas 95 jardi ka Milošu Tomiću, Varga PAT
41:8 Miroslav Simić trčanje 60 jardi, Varga PAT
48:8 Simić trčanje 27 jardi, Simić PAT

Veliki zamajac domaćinu na startu utakmice dao je Dejan Jašćur, postizanjem tri tačdauna na različit način, dok je u međuvremenu Vladeta Vuković na drugoj strani pronašao najboljeg hvatača Ratnika, Stefana Mitrovića, za ispostavilo se jedine poene na utakmici, pa je na kraju treće četvrtine na semaforu stajalo 21:8.

Do odlaska na odmor američki lajnbeker je vratio fambl 50 jardi, a zatim mu se pridružio sunarodnik Pet Rajli, dalekometnim pasom ka Milošu Tomiću, i već tada je bilo jasno da će se Ratnici ekspresno vratiti u Drugu ligu – 34:8.

U nastavku meča juniorski reprezentativac Miroslav Simić samo je dotukao rivala sa dva tačdauna trčanjem.

 

Možda Vam se svidi i