Sremska Mitrovica – Mesna zajednica Čalma u saradnji sa FK „Sloga“ iz Čalme, a uz pokroviteljstvo Grada Sremska Mitrovica kao generalnog sponzora organizuje noćni turnir u malom fudbalu.

Turnir počinje u petak, 12. juna, a prijave ekipa otvorene su do četvrtka 11. juna, kada će se održati i žrebanje i to u 20:00 časova u prostorijama Mesne zajednice Čalma. Uplata tj kotizacija za učešće na turniru iznosi 8.000 dinara po ekipi.

Igra se mali fudbal po sistemu 4+1, a svaka ekipa može da prijavi maksimalno 10 igraca.

Prva nagrada je 150.000 dinara, a organizator je pripremio nagrade i za drugoplasiranu ekipu u iznosu od 30.000 dinara i trećeplasiranu ekipu u iznosu od 10.000 čime se ukupan fond nagrada turnira podiže na 190.000 dinara što ovaj turnir čini jednim od najatraktivnijim za majstore fudbala na malim terenima te se očekuje pijava velikog broja ekipa.

letnji turnir u fudbalu

Za sada trenutno, kako saznajemo od organizatora, vlada veliko interesovanje od strane potencijalnih učesnika iz celog Srema ali i šire, jer se očekuju ekipe iz Novog Sada, Beograda, Šapca i ekipa iz Bijeljine.

Kako je predviđeno da turnir bude odigran u školskom dvorištu osnovne škole u Čalmi koja raspolaže terenom za fudbal, košarku i odbojku te ima odličnu infrastrukturu u smislu tribina, modernih reflektora, pomoćnih prostorija za igrače, organizatori ne sumnjaju da će ovo biti jedan od popularnijih sportskih dešavanja tokom leta kada je u pitanju teritorija Grada Sremska Mitrovica i da će ovaj turnir prerasti u tradiciju.

Možda Vam se svidi i