Ukoliko ste dobili SMS poruku s nepoznatog telefonskog broja u kojoj piše „Najraznovrsniji video klipovi samo za tebe i tvoj mobilni. Pošalji V na 4411 i uživaj“, nemojte odgovarati jer možete ostati bez značajne sume novca.
mobilni28082014
Veliki broj ljudi medijima se požalio da su im s broja +4560099244154 stigle poruke, iako nikada nisu koristili nikakve WAP servise, niti planiraju da ih koriste.

Međutim, kad se pozove ovaj broj, na svaki poziv odgovara sekretarica. Oni koji su se prijavili na pomenuti servis su dobili poruku: „Vaša prijava je uspela. Svaka tri dana dobijaćete poruke našeg servisa (cena 108 dinara po poruci)“, navedeno je u poruci.

To praktično znači da ukoliko ne obratite pažnju, vaš račun se može uvećati za 1.000 dinara za mesec dana.

Ukoliko ste poslali ovu poruku, možete se odjaviti slanjem poruke STOPV na 4411, a tu poruku platićete 14,64 dinara.
Podsetimo, nedavno su Novosađani dobijali SMS poruku sa nepoznatog broja u kojoj se od njih traži da uplate po 2.000 dinara prijatelju koji je ostao bez telefona i sada je u problemu.
Takođe, krajem prošle godine su građanima Srbije stizali lažni sms-ovi, a ova prevara je imala za cilj da sa računa vlasnika telefona skine novac, ili da se ukradu lični podaci.

Možda Vam se svidi i