Sremska Mitrovica – Roman „Gambit“ Mitrovčanke Olivere Olje Jelkić zaživeo je u punom sjaju, od prve promocije u Specijalnom rezervatu Zasavica koja je održana sredinom oktobra, pa preko Beogradskog sajma knjiga do promocije u Budimpešti, pa nazad u Sremsku Mitrovicu „Gambit“ je sa oduševljenjem prihvaćen i prepoznat kod publike kao štivo vredno čitanja.

U prijatnoj atmosferi, uz muzičku podršku KvinTeta, „Gambit“ je u nedelju u Buk baru, ponovo predstavljen mitrovačkoj čitalačkoj publici. Okupljenima je o knjizi govorila autorka, koju u narednom periodu čeka i prevođenje romana na kineski jezik.

gambit

Zašto baš kineski? Zbog toga što se najvažniji događaji zbivaju u Srbiji, ali glavni junaci su kineski mladi bračni par, pa je „Gambit“ pravi roman srpsko – kineskog prijateljstva i razmevanja, kao i prvi roman na srpskom jeziku koji se bavi trenutno gorućom temom emigracije u Evropu.

Sedamnaesta knjiga po redu već afirmisane i nagrađivane spisateljice za odrasle, ali i za decu govori o putovanju punom neizvesnosti, neočekivanih obrta, o različitostima, hrabrosti i borbi. Roman govori o razumevanju među ljudima koji govore različitim jezicima, imaju različite kulturne i društvene navike, a život im ukrsti puteve mimo njihove volje.

Možda Vam se svidi i