Sremska Mitrovica – U toku jučerašnjeg dana svim prosvetnim radnicima zaposlenim u osnovnim i srednjim školama u Sremskoj Mitrovici isplaćena je jednokratna pomoću u visini od 7.000 dinara, za radio Ozon potvrdila je Dobrila Gmizić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prema rečima Gmizić, isplatom ove jednokratne pomoći ne prestaje nezadovoljstvo prosvetara, koji, kako objašnjava, nisu ni pristali na iznos od 7.000 dinara i tražili su da taj iznos bude u visini jedne plate.

„Prosvetni radnici su i dalje nezadovoljni, pre svga iz razloga što nije ispoštovan sporazum koji su ranije četiri reprezentativna sindikata prosvetara postigli sa Vladom Srbije i ministrom prosvete Srđanom Verbić. Tražili smo da se donese Zakon o platnim razredima zaposlenih u obrazovanju, kao i da članovi sindikata učestvuju u kreiranju svih zakona i pravilnika vezanih za prosvetu, ali ti naši zahtevi nisu ispunjeni, tako da ćemo naše nezadovoljstvo iskazivati i u narednom“, objašnjava Gmizić.

skola_Getty_Images

Vlada Srbije je 19. novembra usvojila zaključak da bude isplaćena jednokratna pomoć od 7.000 dinara zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, predškolskim i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Možda Vam se svidi i