Sremska Mitrovica – Krajem 2014. godine najavljena je izgradnja još jednog objekta u okviru predškolske ustanove „Čuperak“ u Laćarku, radovi ni više od osam meseci od tada nisu počeli, ali prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića i taj projekat će se u narednom periodu realizovati.

Pilikom obilaska radova na uređenju centra Laćarka, Nedimović je najavio da će u toku sutrašnjeg dana održati sastanak sa predstavnicima predškolske ustanove „Pčelica“, kojoj pripada i postojeći objekat vrtića „Čuperak“ u Laćarku, na kome će biti sklopljen dogovor o realizaciji akcionog plana oko izgradnje još jednog objekta u okviru ove predškolske ustanove.

„Mogu da kažem da će do kraja ove godine početi izgradnja još jednog objekta u okviru predškolske ustanove „Pčelica“, jer jednostavno Laćarak je mesto koje ima najveći prirodni priraštaj u našoj opštini i tako treba da se odnosimo prema njemu“, rekao je Nedimović.

4
Predviđeno mesto za izgradnju novog objekta.

U Laćarku već nekoliko godina unazad veliki broj roditelja ne obezbedi mesto svojoj deci u vrtiću „Čuperak“. Kapaciteti ovog objekta su ograničeni i maksimalno iskorišćeni.

U okviru objekta obdaništa trenutno ne postoji spavaonica, ni trpezariju. Kuhinja je predviđena za 90 dece, a broj dece koja godišnje borave u obdanistu je nešto više od 150, dok preko 60 njih boravi u prostorijama OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“.

„Fale nam tri sobe kako bi decu iz prostorija osnovne škole preselili ovde i dve sobe za dve grupe za celodnevni boravak za decu koji nam uvek ostaju na listi čekanja. Roditelji su primorani da decu vode u druge objekte jer jednostavno nema dovoljno mesta“, ranije je rekla je Jovanka Tomić glavni vaspitač objekta „Čuperak“.

Kako je krajem prošle godine najavljeno objektom u okviru predškolske ustanove “Čuperak” dobiiće se još dve radne sobe za decu sa celodnevnim boravkom, kuhinja i trpezarija koje će biti napravljene prema važećim standardima, a s obzirom da je po projektnom planu predviđeno da novi objekat ima sva sprata, na drugom spratu biće još tri ili četiri sobe.

Možda Vam se svidi i