Sremska Mitrovica – Radovi na uređenju Laćarka, sa ciljem da ovo jedino mesto u opštini Grada Sremska Mitrovica sa pozitivnim prirodnim priraštajem dobije status gradske opštine, se nastavljaju.

Trenutno su u toku radovi na uređenju samog centra sela, postavlja se behaton i to na ukupnoj površini od 3.000 metara kvadratnih, a nakon završetka tih radova počeće i radovi na postavljanju javne rasvete.

IMG_0238

„Mislim da ovo danas što radimo i što smo radili u prethodnom periodu u Laćarku ima jedan mnogo dalekosežniji karakter iz jednog prostog razloga jer nama je cilj da Laćarak uspostavimo kao gradsku opštinu, a da bi mogao da funkcioniše kao gradska opština mi moramo da uredimo da Laćarak ima sve one institucije koje treba da ima gradska opština“, prilikom obilaska radova rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović. On je dodao da se iz tog razloga jako puno radi na objektima u Laćarku, kao i na infrastrukturi i da će centar ovog naseljenog mesta nakon završetka svih planiranih radova dobiti jedan sasvim drugačiji izgled u odnosu na prethodnih nekoliko decenija.

IMG_0247

Predsednik saveta Mesne zajednice Laćarak, Dejan Umetić prilikom obilaska radova naglasio je da je zadovoljan dinamikom svih radova, da su neki završeni i pre roka, a takođe najavio da će se u Laćarku i po završetku ovih radova nastaviti sa radom, pre svega na izgradnji fekalne kanalizacije u delu Sremske i u Niskoj ulici.

Radovi koji su prethodili uređenju samog centra Laćarku, jesu radovi na rekonstrukciji Doma kulture i mesne zajednice. Ovi radovi obuhvatali si rekonstrukcija krova zgrade, jednog dela podova unutar samog objekta. Odrađena je izolacije, kao i fasada zgrade, zamenjena je stolarija, električne instalacije, a postavljen je i novi gromobranski sistem.

 

IMG_0244

Radovi koji se trenutno izvode u naseljenom mestu Laćarak u potpunosti su finansirani sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove putem službe za javne nabavke sprovela je i realizovala je sve postupke javnih nabavki koji su bili neophodni kako bi rekonstrukcija objekta mesne zajednice i Doma kulture, kao i samog centra Laćarka bila započeta i realizovana. Planirana sredstva za sve radove na početku su bila oko 25 miliona dinara, ali putem javnih nabavki svi radovi će biti realizovani za oko 19 miliona dinara čime su ostvarene značajne uštede.

„Izvođači radova su razne firme što sa prostora našeg grada, ali i sa prostora drugih gradova i opština što samo govori da služba za javne nabavke putem svojih postupaka zaista se vodi i kvalitetom i cenom i to radi na jedan vrlo transparentan i profesionalan način“, rekao je Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Ukupna vrednost radova na uređenju centra Laćarka koji obuhvataju postavljanje behatona i nove rasvete iznosiće oko 9 miiona dinara.

Možda Vam se svidi i