Sremska Mitrovica – Povodom predstojećih praznika, iz Policijske uprave upozoravaju sve građane da ne remete javni red i ne ugrožavaju bezbednost drugih građana preteranom upotrebom alkoholnih pića, izazivanjem i učestvovanjem u tuči, paljenjem pirotehničkih sredstava i naročito, pucanjem iz vatrenog oružja.

U toku ove godine, za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su podneli 75 krivičnih prijava.

Zbog izazivanja i učestvovanja u tuči i neovlašćenog paljenja zapaljivog materijala i pucanja iz vatrenog oružja, podneto je 795 prekršajnih prijava na području ove Policijske uprave.

oruzje-2

Prema Zakonu o javnom redu i miru, članu 6. ko svađom ili vikom remeti javni red i mir ili ugrožava bezbednost građana – kazniće se novčanom kaznom od 20.000 dinara ili kaznom zatvora do 20 dana. Ko ugrožava sigurnost drugog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog ili njemu bliskog lica – kazniće se novčanom kaznom do 25.000 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana. Ko vređanjem ili zloupotrebom drugog, vršenjem nasilja nad drugim, izazivanjem tuče ili učestvovanjem u njoj, ugrožava spokojstvo građana ili remeti javni red i mir – kazniće se novčanom kaznom do 30.000 dinara ili kaznom zatvora do 60 dana. Kad se prekršaj iz st. 1. do 3. ovog člana izvrši u grupi – kazniće se kaznom zatvora do 60 dana.

bokser tuca

Prema Zakonu o javnom redu i miru, članu 7. ko neovlašćenim paljenjem raketa i drugog zapaljivog ili eksplozivnog materijala (petarde i sl.) ili pucanjem iz vatrenog oružija remeti javni red i mir ili ugrožava bezbenost građana – kazniće se novčanom kaznom do 20.000 dinara ili kaznom zatvora do 60 dana. Ko prekršaj iz stava 1. ovog člana izvrši u grupi – kazniće se kaznom zatvora do 60 dana.

petarda

Pripadnici policije će obavljati pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti u obezbeđenju javnih skupova, na gradskim trgovima i u blizini većine ugostiteljskih objekata gde će biti organizovana novogodišnja slavlja.

Možda Vam se svidi i