Sremska Mitrovica – VIII Noćni memorijalni turnir u basketu „Miša i Ilija“, trajaće od petka 21.juna do nedelje 23. juna u Čalmi. Takmičenje se održava na terenu Osnovne škole „Sveti Sava“, sa početkom u 20 časova, kada je zakazano svečano otvaranje.

Prema rečima jednog od organizatora Dragana Pejakovića na turniru svake godine učestvuje sve više ekipa, kako iz okolnih sela, tako i iz Novog Sada i Beograda. Ove godine se očekuje učešće čak 20 ekipa, koje će se takmičiti tokom tri dana turnira.

Kako je najavio član organizacionog odbora Memorijalnog turnira Slobodan Kekić, sve sportske manifestacije koje će biti organizovane deo su „Sportskog leta“ u Čalmi, a nakon Višeboja i Memorijalnog turnira u basketu, slede turniri u stonom tenisu i malom fudbalu, koji će biti osmišljeni kao seoski turnir, gde će se takmičiti ekipe po ulicama.

Organizatori su istakli značaj sportskih i kulturnih manifestacija, jer će se na taj način meštani aktivirati, učešćem u samim događajima i preko pomoći u organizovanju sportskih i kulturnih dešavanja.

Ideja je da seoske sredine ožive, a da se najmlađi stanovnici zainteresuju za sport i rekreaciju.

Pokrovitelji turnira su Mesna zajednica Čalma i Grad Sremska Mitrovica, a na svečanom otvaranju osmog po redu Memorijalnog turnira „Miša i Ilija“ nastupaće Kultrurno umetnički društvo „Branko Radičević“ iz Erdevika.

Takmičenje se održava za sve kategorije, uz revijalno šutiranje trojki.

Izvlačenje parova je u četvrtak, 20. juna u 20 časova, a fond nagrada je 30.000 dinara.

Ekipe se mogu prijaviti na telefone: 065/ 53-44-113 Dragan i 063/ 82-62-009 Slobodan.

.

You may also like