Sremska Mitrovica – Petog aprila u školi „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, ogranizovana je humanitarna akcija otvorenog karaktera pod nazivom „Pomoć mom siromašnom drugu“, za svu decu kojoj je potrebna pomoć u vidu prikupljanja garderobe, obuće, konzervirane hrane, sredstava za higijenu i svih stvari koje su potrebne siromašnoj deci i njihovim porodicama.

 

 

 

Prema rečima Nataše Zec, direktora škole „Triva Vitasović Lebarnik“, odazivom su zadovoljni, najviše se sakupilo garderobe i pribora za decu ali se ova akcija nastavlja jer je mnogo dece u ovoj školi koja žive na ivici egzistencije.

Od 790 dece koja pohadjaju ovu školu oko 400 dece je siromašno i bez osnovnih uslova za normalan zivot.Oni dolaze iz porodica u kojima nema zaposlenih ili je zaposlen jedan od roditelja.

I dalje se građani javljaju i pitaju da li akcija traje, kaže Nazaša Zec „U petak očekujemo da stigne još garderobe i bicikl za neko od dece“.

Trenutno pokušavamo da pomognemo porodici, gde je samohrana majka sa troje dece u  teškoj situaciji.Živi kao podstanar i snalazi se samo sa socijalnom pomoći koju dobija.Pokušavamo da povežemo ovu porodicu sa narodnom kuhinjom, dodaje Nataša Zec.
U ovoj ugroženoj porodici, od troje dece, dvoje pohađa školu, devojčica iz ove porodice  je odličan đak i dobar sportista, drugo dete je vrlo dobro a treće još ne ide u školu.U kućici koju su iznajmili, uče pod svećom jer nema struje, nisu u mogućnosti da plate račune.

Najveća pomoć za sada deci dolazi od zaposlenih u školi i njihovih prijatelja, polako se javljaju i ostali građani.

Bilo bi dobro da se jave privatnici koji mogu da doniraju pakete hrane, koja je preko potrebna ovoj deci, a njih u školi „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka realno ima mnogo, rekla je direktorica škole.

Za sve koji nisu u mogućnosti da dodju lično, postoji mogućnost slanja paketa na adresu škole ul. 1. Novembra 221 22221 Laćarak.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik