U našem komšiluku škola sa mnogo gladnih đaka

Sremska Mitrovica – Petog aprila u školi „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka, ogranizovana je humanitarna akcija otvorenog karaktera pod nazivom „Pomoć mom siromašnom drugu“, za svu decu kojoj je potrebna pomoć u vidu prikupljanja garderobe, obuće, konzervirane hrane, sredstava za higijenu i svih stvari koje su potrebne siromašnoj deci i njihovim porodicama.

 

 

 

Prema rečima Nataše Zec, direktora škole „Triva Vitasović Lebarnik“, odazivom su zadovoljni, najviše se sakupilo garderobe i pribora za decu ali se ova akcija nastavlja jer je mnogo dece u ovoj školi koja žive na ivici egzistencije.

Od 790 dece koja pohadjaju ovu školu oko 400 dece je siromašno i bez osnovnih uslova za normalan zivot.Oni dolaze iz porodica u kojima nema zaposlenih ili je zaposlen jedan od roditelja.

I dalje se građani javljaju i pitaju da li akcija traje, kaže Nazaša Zec „U petak očekujemo da stigne još garderobe i bicikl za neko od dece“.

Trenutno pokušavamo da pomognemo porodici, gde je samohrana majka sa troje dece u  teškoj situaciji.Živi kao podstanar i snalazi se samo sa socijalnom pomoći koju dobija.Pokušavamo da povežemo ovu porodicu sa narodnom kuhinjom, dodaje Nataša Zec.
U ovoj ugroženoj porodici, od troje dece, dvoje pohađa školu, devojčica iz ove porodice  je odličan đak i dobar sportista, drugo dete je vrlo dobro a treće još ne ide u školu.U kućici koju su iznajmili, uče pod svećom jer nema struje, nisu u mogućnosti da plate račune.

Najveća pomoć za sada deci dolazi od zaposlenih u školi i njihovih prijatelja, polako se javljaju i ostali građani.

Bilo bi dobro da se jave privatnici koji mogu da doniraju pakete hrane, koja je preko potrebna ovoj deci, a njih u školi „Triva Vitasović Lebarnik“ iz Laćarka realno ima mnogo, rekla je direktorica škole.

Za sve koji nisu u mogućnosti da dodju lično, postoji mogućnost slanja paketa na adresu škole ul. 1. Novembra 221 22221 Laćarak.

You May Also Like