Sremska Mitrovica – Škole u Srbiji danas će objaviti preliminarne rezultate završnog ispita budućih srednjoškolaca, dok će konačni rezultati biti objavljeni 25. juna.

Upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul, dok drugi upisni krug na preostalim slobodnim mestima počinje 9. jula i traje do 12. jula.

Kako su nam rekli u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, preliminarni rezultati su već istaknuti na oglasnoj tabli škole. Svaki od učenika imaju svoju šifru pod kojom su istaknuti rezultati. Ukoliko neko od budućih srednjoškolaca smatra da njihovi rezultati nisu tačni, mogu se tražiti rezultati na uvid, uz obavezno prisustvo roditelja.

Osmi razred je ove godine završilo 70.385 đaka, a malu maturu je prvi put polagalo i oko 1.200 odraslih polaznika programa „Druga šansa“.

U srednjim školama ima skoro 80.000 mesta, oko 10.000 više nego što je osmaka.

Ove godine je na testiranju bilo 75 odsto nepoznatih zadataka, dok je 25 odsto delimično poznatih sa izmenjenim sadržajem u odnosu na zbirke.

Učenici ne mogu da „padnu“ na maloj maturi, ali treba da imaju što više poena, jer tako povećavaju šansu da upišu željenu školu.

You may also like