Sremska Mitrovica – U petak, 8.marta u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta “Dovrica Milutinović” biće odigrana predstava “Kraljica smeha”.

U predstavi učestvuju dvoje izvanrednih glumaca, bračni par Tomašević Aneta i Ivan koji je i režirao komad. Njihova posvećenost sceni i likovima vidljiva je u svakoj sekundi predstave.

Predstava “Kraljica smeha” prikazuje tri dana života Ljubinke Bobić, sasvim dovoljno da publika shvati o kakvoj osobi je reč. Tu ima svačega. Od emotivnog kraha glumice koju je ostavio ljubavnik, setne priče o ostarelim glumcima i dalje željnih aplauza i slave, salve psovki koje lete na sve strane, do straha od pogleda u ogledalo zbog prolaznosti i usamljenosti.

Osim Ljubinke Bobić u predstavi se pojavljuje i Mirko Milisavljević, takođe glumac, najbolji prijatelj i najčešća žrtva njenih hirova i ismevanja. Iako ne tako slavan, Mirko na sceni ne upada u senku Bobe, a Ivan Tomašević se potrudio da njegova gluma ne sklizne u sentimentalnost, u ulogu poniženog, ali ne i uvređenog prijatelja. Za razliku od Bobe, Mirko je emotivno ispunjen i doslovno, našao je čoveka svog života.

Tekst Zoran Božović, režija i scenografija Ivan Tomašević, kostimi Aneta Tomašević, izbor muzike Aneta i Ivan Tomašević. Muzička realizacija Kosta Pavlović.
Lica: Boba – Aneta Tomašević, Mika – Ivan Tomašević.

Cena ulaznice je 500 dinara. Dodatne informacije i rezervacije karata na telefon 615-115.

 

 

 

 

You may also like