Sremska Mitrovica – U Nacionalnom parku Fruška gora 15. juna biće otvoren prvi eko-kamp na ovim prostorima, koji će raditi tokom jula i avgusta.Turistima će na raspolaganju biti kamp nedaleko od izletišta Stražilovo, koji se prostire na 1,7 hektara.

Po ugledu na najrazvijenije zemlje sveta, i Srbija je dobila prvi ekološki kamp. Za razliku od ostalih eko-kampova u Evropi, ovaj kamp ne samo što je smešten u Nacionalnom parku Fruška gora i nedaleko od Dunava, već ima i dodatnu vrednost – nalazi se u blizini važnih kulturno-istorijskih spomenika.

Kamp je napravljen od prirodnih materijala i poseduje prerađivač otpadnih voda, zatim sanitarni objekat s toaletima, tuševima i umivaonicima. Tu su i recepcija, prostor za radionice i igralište za decu. Prilazni put kampu je asfaltiran, duž kampa protiče i Stražilovski potok.

Za sve prave ljubitelje prirode, ovaj kamp će biti omiljena destinacija. Svi oni koji žele da povedu svog ljubimca neće morati da brinu, jer je u kampu na Fruškoj gori dozvoljeno uvođenje pasa.

 

Možda Vam se svidi i