Dragana Tomašević donela srebro

Sremska Mitrovica – Na konferenciji za štampu koja sje bila održana danas u Gradskoj kući, načelnik za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, sekretar Sportskog Saveza Nemanja Crnić i trener Dragane Tomašević Danilo Krtinić imali su samo reči hvale za našu sportistikinju koja je osvojila srebrnu medalju u bacanju diska na Mediteranskom takmičenju u Turskoj zahvaljujući hicu od61,88 metara.

Dragana nam je ovom prilikom prenela svoje utiske o svom uspehu i o samom takmičenju. Zadovoljna je plasmanom ali ne i rezultatom koji je postigla na takmičenju iako je između nje i trećeplasirane razlika u hicu bila 6. 87 metara.

Dragana je kompletna ličnost i u sportu i privatno, kako nam je rekao njen trener Danilo i za 12 godina Dragana je osvojila 15 medalja na svetskim, evropskim i mediteranskim takmičenjima. Dodao je da je ona jedini sportista koja je do sada 9 godina imala A olimpijsku normu za sve olimpijske igre koje su bile do sada u Atini, Londonu i Pekingu, a za protekla 3 nastupa na medeteranskim takmičenjima, a za sva 3 takmičenja osvojila je medalje, zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Na ovaj način, po rečima Nemanje Crnića, naša sugrađanka je ispromovisala naš grad, sport i na ovaj način dala podstreka mladim sportistima da nastave njenim putem velikog i uspešnog sportiste.

Nadamo se da će Dragana postići uspeh i na predstojećem takmičenju u Rio de Žaneiru.

You May Also Like