Sremska Mitrovica – Sve osnovne i srednje škole kao i vrtići u Srbiji slavili su “Dečiju nedelju”. Među njima ovu nedelju posvećenu deci proslavila je Osnovna škola „Sava Šumanović“ iz Erdevika  i Predškolska ustanova “Jelica Stanivuković Šilja” iz Šida.

Nedelja je protekla u brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima, mališani su se nadmetali u fizičkim, intelektualnim, umetničkim sposobnostima, kao i u kulinarstvu. Organizovana su razna sportska takmičenja, šahovski turnir, školski vašar, a poslednjeg dana “Dečije nedelje” učenici su se nadmetali u pravljenju bećar – paprikaša. Najumešniji kuvari bili su sedmaci koji su najbolje zgotovili bećarac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Prvog školskog časa ove nedelje učenicima je održano predavanje na temu porodice iz ugla nastavnog predmeta. Pored toga učenici su mogli da uživaju i učestvuju u raznim muzičkim radionicama na temu „Škola bez nasilja“, učeći o drugarstvu kroz pesmu. Učitelji i nastavnici su u okviru školskih radionica organizovali i literarni konkurs na temu: „Slušajte, mama i tata, želim sestru il’ brata!“, koji je bio i zvanični moto ovogodišnje “Dečije nedelje”.

Prilikom završetka nedelje za mališane u Dečiji savez primljena je i nova garnitura đaka prvaka.

You may also like