Sremska Mitrovica – Ljubitelji pozorišne scene, u toku sledeće nedelje imaće priliku da pogledaju nekoliko predstava za decu i odrasle koje će se igrati na daskama pozorišta “Dobrica Milutinović”.

U utorak, 15. oktobra, na Velikoj sceni pozorišta sa početkom u 13:30 časova odigraće se predstava za decu “Jedna sasvim obična bajka”. „Jedna sasvim obična bajka“  kako joj ime kaže je obična bajka, ništa neobičnija od svake druge bajke. U toj bajci žive kralj Mudroljub, princeza Razmaženija, dvorsku ludu Mića, princezina dadilju Bertu, pastir Joca i čarobnica Kruela. Sve je obično, ali neobično. Pošto je princeza je već stasala za udaju kralj je počeo da joj traži zgodnu priliku, ali princeza nije imala nameru da se odrekne svog bezbrižnog života sve dok se ne pojavi pastir Joca. Kada se bude činilo da je sve rešeno tu će se pojaviti zla čarobnica Kruela da pomrsi konce.

U subotu, 19. oktobra, u popodnevnim i večernjim časovima u pozorištu će se davati dve predstave. U 12:00 časova moći ćete da uživate u predstavi “Mia i ja”. Mia je naizgled obična devojka koja krije čudesnu tajnu jer u njenom posedu se nalazi tajanstvena knjiga o dalekom čarobnom svetu zvanom Sentopija. Kada god toj zemlji vilenjaka, pančića i jednoroga, Sentopiji, zapreti opasnost, ona se pretvara u prelepu vilu i sa prijateljima se hrabro suprotstavlja strašnim Munkulima i njihovoj gospodarici Gorgoni. Kako bi je pobedili jednom za svagda, Mia i njeni prijatelji moraju da sakupe sve delove čarobne trubice čijeg se zvuka snage zla plaše.

Druga predstava zakazana za 19. oktobar počinje u 20:00 časova na sceni pozorišta i igraće se “Drama o tragediji komedije”. “Drama o tragediji komedije” obuhvata niz aktivnosti, glumačkih, ekoloških, muzičkih i sportskih. Ovim predstavom se afirmiše omladinski aktivizam i aktivno učešće mladih, a akcenat se stavlja na promociju tolerancije, solidarnosti i kulture nenasilja.

You may also like