Sremska Mitrovica – Osobe sa invaliditetom mogu preko Resursnog centra za osobe sa invaliditetom besplatno da pohađaju različite kurseve tokom jeseni ove godine.

Svi kursevi su organizovani u prostorijama u ulici Ćirila i Metodija 21. u Novom Sadu, radnim danom u prepodnevnim časovima. Mogu da se prijave korisnici iz cele Srbije, ali sami snose troškove prevoza. Principi u radu su da se svim polaznicima pristupi poštujući njihove individualne mogućnosti, želje i potrebe, radi se u malim grupama u ugodnoj atmosferi uz pomoć volontera.

Tokom septembra meseca osobe sa invaliditetom mogu da se prijave za sledeće kurseve:

– Kurseve računara (specijalizovani miševi i tastature) za grupu od 5 polaznika. Možete pohađati: Osnove računara, Windows i Word i drugi nivo: Power point, Excel i upotreba interneta, pretraživanje sajtova i slanje elektronske pošte. Oba nivoa traju 12 časova ( jedan čas traje sat i po vremena).

– Kurs engleskog jezka u 4 nivoa: Beginner, Elementary, Pre intermediate i Intermediate svaki nivo traje 12 časova.

U prostorijama Dnevnog centra „Radna soba“ organizuju se sledeći kursevi:

– Kurs izrade dekorativnih predmeta – izrada ukrasa, ukrasnih kutija, korpi, torbica, svećnjaka, držača za salvete, flaše, cveće, aranžmane. (Trajanje 12 časova)

– Kurs štrikanja podrazumeva izradu štrikanih predmeta kapa, šalova, nakita i marama bez upotrebe igala, tehnikom prstiju bez igala. (Trajanje 12 časova)

– Izrada nakita obuhvata izradu ogrlica, prstenja i minđuša od bižuterije (Trajanje 12 časova)

Časovi engleskog jezika i informatike održavaju se 2 puta nedeljno, a kreativni kursevi, izrada dekorativnih predmeta, štrikanje i izrada nakita, jednom nedeljno. Prijave za kurseve (ime prezime i kontakt podatke) na mejl infores@ehons.org ili na telefone: 021/466 – 588 i (poziv ili SMS) 062/469 – 650

You may also like