Tunel kroz Frušku Goru

Sremska Mitrovica – Izgradnja tunela kroz Frušku Goru je potvrđena, a za taj posao konkurisaće se kod kineske Eksim banke, potvrdio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

To bi trebalo da bude zajednički projekat Vlade Republike Srbije i Vlade Vojvodine vredan 100 miliona evra koji bi angažovao 40 odsto srpskih građevinskih firmi.

Projekat podrazumeva i izgradnju obilaznice oko Iriga, pa bi se rasteretio saobraćaj preko Fruške Gore i skratilo vreme putovanja na putu M 21.

Predstavnici kineske kompanije CICO izrazili su juče u Novom Sadu interesovanje za učešće u projektu izgradnje koridora M21, odnosno deonice Novi Sad-Ruma.

Oni su u razgovoru sa pokrajinskim sekretarom za privredu Miroslavom Vasinom kazali da su zainteresovani za izgradnju deonice Novi Sad-Ruma, uključujući i izgradnju tunela kroz Frušku goru, kao i deonicu od Rume do Šapca i do granice sa Bosnom i Hercegovinom, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Na sastanku je predloženo i da se sačini Memorandum o saradnji između Vlade Vojvodine i kineskog partnera, kojim bi se definisao pravno-ekonomski okvir i mogućnosti saradnje, a koji mora biti usaglašen sa Vladom Srbije.

Na sastanku je naglašeno da je projekat izgradnje koridora M21 prioritetan za Vojvodinu, te da će Vlada Vojvodine formirati tim sa Vladom Srbije za praćenje realizacije tog projekta.

 

 

You May Also Like