Sremska Mitrovica – Na području Grada Sremska Mitrovica nastavljeno je uređenje atarske mreže puteva. Radovi su juče izvođeni u Laćarku, a danas se mehanizacija preselila u sela Severne Mačve.

Iz gradskog budžeta za tu namenu do kraja godine biće uloženo 17,5 miliona dinara. U ataru „Zabran” izedeni  su radovi na uređenju puteva kako bi laćaračkim poljoprivrednicima bio olakšan prilaz njivama.

„Ovogodišnjim poslom obuhvaćeno je nekoliko lokacija, koje su nam realno i zadavale najviše problema, naročito u sezoni padavina, kada je prilaz njivama bio gotovo nemoguć“, kaže Predrag Kukić, član Saveta MZ „Laćarak” i koordinator radova.

Predstavnici lokalne vlasti koji su juče obišli radove istakli su da je plan da se ovog puta u uređenje atarske mreže puteva uloži još 17,5 miliona dinara iz budzeta Grada.

„Posle Sremske Rače, Bosuta, Kuzmina, Martinaca na red je stigao i atar Laćarka, ali se tu neće stati. Odlučili smo da šljunčenje obavimo u svim našim selima gde za tim realno postoji potreba”, izjavio je Ilija Milinović, zamenik predsednika Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Lepo vreme ide na ruku, pa nadležni planiraju da će u planiranom roku i završiti šljunčenje u svim mitrovačkim selima. Već od sutra mehanizacija se seli u Severnu Mačvu, saniraće se dotrajala seoska infrastruktura u Ravnju.

 

 

You may also like