Gasifikacija Kuzmina i Martinaca

Sremska Mitrovica – Javno preduzeće Srem-gas, u sklopu svojih investicionih aktivnosti, krenulo je u realizaciju pripreme gasifikacije naseljenih mesta Kuzmin i Martinci.

Generalni projekat već je pripremljen, kao i studija opravdanosti izgradnje gasne mreže za ova dva seoska naselja. Priključenje će krenuti iz Kukujevaca sa stanice Srbija Gasa i magistralnog gasovoda za Šid.

“Ova investicija, vrednosti od oko 1,5 miliona evra, obezbediće snabdevanje domaćinstava, poljoprivrednih gazdinstava i novih industrijskih zona koje se planiraju u ataru Martinaca i Kuzmina, prirodnim gasom i time povećati atraktivnost ovih zona za investiranje”, rekao je direktor JP Srem-gas Vladimir Sanader.

Gas kao energent, najbolji je u sušenju duvana i žitarica, a samim tim omogućiće povećanje proizvodnje duvana, podizanje sušara za duvan i silosa za skladištenje i sušenje žitarica, što će dovesti do povećanja zaposlenosti u selu .

Javno preduzeće Srem-gas spremno je da domaćinstvima ponudi cenu priključka koja će biti nešto niža od cene koja postoji u gradu Sremska Mitrovica u momentu kada počne izgradnja gasne mreže u selima. Ono što je poebno važno jeste da ć kućni gasni priključak budući korisnici moći će da plate u poljoprivrednim proizvodima.

 

 

You May Also Like