Sremska Mitrovica – Donacijom vatrogasaca Južnog Velsa, polovna vatrogasna vozila dobilo je četiri opštine, Ruma, Sremska Mitrovica, Stara Pazova i Pećinci.

Pristigla vozila uručena su proteklog vikenda u prostorijama Vatrogasno-spasilačke jedinice u Rumi.

Vozila kao i oprema je u funkcionalnom stanju i biće od velike pomoći domaćim vatrogasnim službama, ocenjeno je prilikom primopredaje vozila.

Ovo je jedna u nizu donacija Velšana Sremcima, a odvija se u okviru saradnje Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Vatrogasno-spasilačke službe Južnog Velsa. Na svečanosti u vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Rumi bili su toga dana Vera Dženkins, gradonačelnik grada Kafili u Južnom Velsu, Goran Nikolić, načelnik uprave vatrogasno-spasilačkih jedinica Srbije, Bojan Kostić, pomoćnik načelnika, Stevan Pejić, načelnik na vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, Pera Radojčić, komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Rumi, 14 vatrogasaca iz Južnog Velsa, kao i predstavnici sremskih opština.

Prema navodima komandira vatrogasne službe u gradu Kafili, Stiva Logana ovaj program ne bi bio moguć bez dobrog tima u Velsu i partnerstva sa MUP-om Srbije i Sektorom za vanredne situacije. Vlasti koje se bave vatrogasnim jedinicama obavezale su se da kroz ovaj projekat, koji traje tri godine, pomognu Srbiji, uz uverenje da će se to prijateljstvo i dalje razvijati. Goran Nikolić je naglasio da je najveća dimenzija svega ovoga što su Velšani na dobrovoljnoj bazi sakupljali novčana sredstva kako bi vatrogasna vozila dovezli u Srbiju.

You may also like