Sremska Mitrovica – Demokratska stranka Sremska Mitrovica u saradnji sa Domom zdravlja organizovala je još jedan u nizu Bazar zdravlja, ovog puta u Mesnoj zajednici Nikola Tesla.

Na održanom Bazaru zdravlja, meštani Mesne zajednice Nikola Tesla, kao i svi ostali građani, imali su priliku da bez čekanja i zdravstvene knjižice urade osnovne zdravstvene preglede i uvere se u svoje zdravstveno stanje.

Dr Dejan Maljković, na održanom Bazaru zdravlja, rekao je da  je u medicini prevencija najvažnija stvar, zbog toga što pacijenti prilikom preventivnih pregleda mogu da iskontrolišu svoje zdravlje, i na vreme otkriju zdravstveni problem koji se može sprečiti i lakše izlečiti, što je dobro za pacijeta ali i državu jer je mnogo jeftinije raditi prevenciju i uočiti bolest kada je tek počela, a nikako kad je bolest uzela maha.

„Jedan deo populacije o svom zdravlju brine uredno, ali mislim da veliki deo populacije pa čak i nas zdravstvenih radnika, vrlo često o zdravlju ne brine, i dolazi u bolnici ili kod kolega na preglede tek kada se simptomi neke boleste uoče, a vrlo često i kada je već kasno za preventivu“, dodao je Maljković.

Milorad Popadić, kandidat za odbornika u Skupštini grada, ispred liste “Izbor za bolji život – Boris Tadić” prilikom obilaska Bazara zdravlja rekao je: “Na zadovoljstvo svih naših sugrađana, danas na teritoriji Mesne zajednice Nikola Tesla, Demokratska stranka organizuje Bazar zdravlja.  Ovo je idealna prilika da svi meštani naše mesne zajednice provere kvalitet sopstvenog zdravlja“.

Milorad Popadić je dodao da je Bazar zdravlja samo jedna od akcija koje je inicirala Demokratska stranka a koja ima za cilj da poboljša kvalitet života svih sugrađana koji žive na teritoriji Mesne zajednice Nikola Tesla, i da pored izgradnje „Drvengrada“ za decu, asfaltiranja puteva i parkin prostora, oni  brinu o zdravlju svojih sugrađana što će se nastaviti i u budućnosti.

 

 

 

 

You may also like