Sremska Mitrovica – Jedan od najvećih svetskih dobavljača delova za automobile, američki „Kuper standard“, otvoriće u Sremskoj Mitrovici fabriku automobilskih zaptivnih sistema u kojoj bi prema najavama, trebalo biti zaposleno oko 500 radnika.

Vlada Republike Srbije podržaće ovu investiciju subvencionisanjem svakog novog radnog mesta.

U Beogradu su svečano uručeni ugovori između Ministarstva finansija i privrede Vlade Republike Srbije i predstavnika 22 domaće i strane kompanije koje u naredne tri godine planiraju da zaposle blizu 5000 novih radnika i ulože 120 miliona evra u otvaranje fabrika širom Srbije.

Ministarsvo će sa četiri miliona evra subvencionisati otvaranje novih radnih mesta u mitrovačkom pogonu „Kuper standarda“.

Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića lokalna samouprava će u narednih mesec dana konkretizovati detalje realizacije ove važne privredne investicije, a početak proizvodnje je planiran polovinom sledeće godine.

Inače, predstavnici kompanije su naglasili da su u Sremskoj Mitrovici osetili veoma dobru poslovnu atmosferu i da će fabrika u Srbiji omogućiti njihovoj kompaniji da raste i da postane konkurentnija u Evropi u narednih nekoliko godina. Kada se spisku fabrika „Kuper standarda“ doda pogon koji će biti izgrađen u Mitrovici, ta kompanija će zvanično imati proizvodnu mrežu u 20 zemalja širom sveta. „Kuper standard“ trenutno zapošljava 21.000 radnika, tako da je ovo izuzetan projekat ne samo za Mitrovicu već i za celu Srbiju.

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like