Sremska Mitrovica – U Srbiji se danas obeležava Svetski dan hrane.

Tim povodom kompanija Merkator – S u saradnji sa Crvenim krstom Srbije organizuje humanitarnu akciju “Korpa solidarnosti“ u objektima Merkator Centra u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, kao i u Roda Centrima u Kragujevcu, Šapcu, Somboru, Čačku i Sremskoj Mitrovici.

Cilj akcije je da se skrene pažnja potrošačima na socijalno najugroženije građane u njihovim gradovima i da kupovinom nekog od artikala iz grupe osnovnih životnih namirnica, kao što su brašno, šećer, ulje, testenina, pirinač ili pasulj, pokažu svoju solidarnost sa najugroženijima.

Prikljupljeni proizvodi će u saradnji sa Crvenim krstom biti podeljeni porodicama u gradovima u kojima su i objekti Merkator-S, gde su potrošači imali priliku da pokažu svoju humanost i solidarnost.

Povodom Svetskog dana hrane potrošači će u Merkator i Roda Centrima imati priliku i da saznaju novine koje utiču na zdrav način ishrane, da izmere telesnu masu, mast i stepen gojaznosti uz besplatno savetovanje sa stručnjacima iz Instituta za javno zdravlje, kao i da uživaju u mnogobrojnim promocijama i degustacijama zdrave hrane.

 

You may also like