Turistička organizacija Grada obeležila Svetski dan turizma

Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica ove godine se na simboličan način pridružila obeležavanju Svetskog dana turizma, redizajniranjem svog sajta , a sve u cilju što bolje promocije turističkih potencijala grada.

Na redizajniranom sajtu se mogu nači sve neophodne informacije vezane za istoriju Sremske Mitrovice, turističke ponude , kalendar manifestacija, ugostiteljsku ponudu grada, foto galeriju, kao i multimedijalnu prezentaciju, koja će posetiocima omogućiti da se što bolje upoznaju sa kolevkom rimskih imperatora.

Centralna proslava Dana turizma, pod parolom „Turizam-povezivanje kultura“, ove godine se održava u Asuanu u Egiptu.

Prema podacima Svetske turističke organizacije, u prvoj polovini ove godine zabeleženo je rekordnih 440 miliona turista u međunarodnom turizmu. To predstavlja 19 miliona ili 5 odsto, u odnosu na period prošle godine.

„Ove godine Svetski dan turizma, obeležavamo upravo dan uoči početka 44. Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu. I ove godine ćemo prezentovati turističke potencijale Sremske Mitrovice, sa akcentom na Sirmium, Specijalni rezervat prirode Zasavica, kao i manastire Fruške Gore. Uz ovo sajamsko predstavljanje odlučili smo se i za promociju redizajniranog sajta Turističke organizacije, jer savremene komunikacije predstavljaju veoma koristan „alat“ u marketingu u turizmu. Jedino tako sve turističke ponude i proizvode možete učiniti dostupnim svakom stanovniku planete“, rekla je Svetlana Popović, saradnik u turizmu Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like