Otvorena vrata „Preventivnog centra“ u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Dom zdravlja Sremska Mitrovica, u okviru akcije „Otvorena vrata Doma zdravlja“, juče je otvorio vrata Preventivnog centra Doma zdravlja na Savi, za sve građane koji preventivno žele da provere svoje zdravstveno stanje, izmere visinu, težinu, nivo telesne masnoće, krvni pritisak, holesterol ili trigliceride.

Od ponedeljka 26. Septembra do petka 30. Septembra 2011, koliko traje ova akcija mitrovačkog Doma zdravlja, svi građani koji se odluče da preventivno provere svoje zdravlje, uradiće i upitnik procene rizika na dijabetes tip dva i dobiti sve neophodne savete vezane za zdravlje i zdrav način života.

Ova akcija mitrovačkog Doma zdravlja je samo jedna u nizu preventivnih akcija, a organizuje se povodom Svetskog dana srca koji se obeležava u četvrtak 29. Septembar 2011 godine.

„To što se osećate dobro ne znači da ste zdravi. Prekontrolišite zdravlje pre nego što vas nešto zaboli. Tada već može biti kasno. Oko 80 odsto bolesti mogu da se spreče ili čak i izleče ako se otkriju na vreme. Svrha preventivnih pregleda je sprečavanje pojave bolesti, odnosno otkrivanje oboljenja u najranijoj fazi, kada još nema simptoma. Tada su najveće mogućnosti za izlečenje”, kazala je glavna sestra Doma zdravlja Sremska Mitrovica, Vesna Žambok.

You May Also Like