Radnici Puteva u znak protesta mehanizacijom ispred Gradske kuće

Sremska Mitrovica – Zaposleni u sremskomitrovačkom preduzeću Putevi organizovli su danas dvosatni protest, ispred Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici, na koji su došli sa oko 10 vozila mehanizacije tog preduzeća, zahtevajući raskid ugovora o privatizaciji i isplatu zarada.

Radnici Puteva koji su već neko vreme u strajku zahtevaju da im se isplate sve zaostale zarade, regresi kao i zaostale naknade za topli obrok, takođe oni zahtevaju i deblokadu računa i smenu direktora firme.

„Preduzeće je prezaduženo, a preuzima i jemstva za kredite koje podiže. Radnicima nisu isplaćene tri zarade, kao ni putni troškovi i topli obrok, a račun je blokiran više od 70 dana“, kaže jedan od radnika Puteva.

Podsećanja radi, Akcionarsko društvo za izgradnju i održavanje saobraćajnica Putevi Sremska Mitrovica je stupilo u štajk 1.novembra 2011. godine zbog neisplaćenih zarada, putnih troškova i toplih obroka, a račun firme je u blokadi.

Na internet portalu Narodne banke Srbije, firma AD “Putevi” je isključena iz platnog prometa zbog dugovanja, dok Stevan Romakov predsednik Opštinskog veća Samostalnog sindikata iz Sremske Mitrovice, tvrdi da je taj dug 44 miliona dinara.

You May Also Like