Grad Sremska Mitrovica na 3. sajmu lokalne samouprave

Sremska Mitrovica – Predsednik Srbije Boris Tadić otvoriće danas Treći sajam lokalne samouprave na kome će potencijalnim investitorima i donatorskim organizacijama biti predstavljene aktivnosti lokalnih samouprava u Srbiji.

Ovogodišnji sajam, koji će trajati do 11. novembra, okupiće više od 100 izlagača, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Otvaranju Trećeg sajma prisustvovaće i ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i predsednik Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Saša Paunović.

Na sajmu će biti predstavljane lokalne samouprave u Srbiji domaćim i stranim kompanijama – potencijalnim investitorima, kao i donatorskim organizacijama i drugim gostima iz zemlje i inostranstva koji će uzeti učešće na sajmu. Ove godine na sajmu će učestvovati i predstavnici gradova i opština iz zemalja okruženja.

Pored predstavljanja privrednih i organizacionih potencijala, gradovi i opštine će imati priliku da razmene iskustva u radu lokalnih vlasti. Tokom trodnevnog sajma biće organizovani i okrugli stolovi, paneli i događaji na teme koje su značajne za rad jedinica lokalne samouprave. Ovogodišnji sajam organizuje resorno ministarstvo u saradnji sa gradom Beogradom i SKGO, navodeno je u saopštenju.

Na 3. sajmu lokalne samouprave svoje predstavljanje imaće i Grad Sremska Mitrovica.

You May Also Like