Sremska Mitrovica – Zbog dezinformacija u medijima oko obustave rad zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i broja zaposlenih koji učestvuju u obustavi rada, Nezavisni sindikat policije (NSP) saopštio je da su do danas u Srbiji, od 27, rad obustavile 24 policijske uprave, uz poštovanje minimuma procesa rada.
U obaveštenju se navodi da su rad, uz poštovanje minimuma procesa, obustavile policijske uprave u Boru, Vranju, Gnjilanu, Zaječaru, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Zrenjaninu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Čačku, Beogradu, Valjevu i Novom Pazaru.
Tokom dana očekuje se obustava rada, uz poštovanje minimuma procesa rada, u policijskim upravama u Pančevu, Užicu i Somboru, navedeno je u saopštenju Nezavisnog sindikata policije.
Nezavisni sindikat policije i Policijski sindikat Srbije danas će razmotriti predloženu platformu za povećanje zarada, a predstavnici Nezavisnog sindikata nastaviće sa zakonskom obustavom rada.
Štrajk policajaca je organizovan uz poštovanje zakonskih odredbi, odnosno obezbeđen je minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo na osnovu prijava građana, ili ako dođe do neke situacije kada je ugrožena bezbednosti, a izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, obavlja se samo u hitnim slučajevima.

You may also like