Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Sremske Mitroviće imaće svoj štand na predstojećem Medunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Na sajmu turizma, turistička organizacija će predstaviti grad Sremsku Mitrovicu, kao primamljivu destinaciju za domaće i strane turiste.Posetioci će moći da vide, osim štampanog materijala (flajeri), koji su na ovakvim sajmovima obavezni i mapu grada koja je štampana sepcijalno za ovu priliku.
Za sajam je pripremljen je Kalendar manifestacija u Sremskoj Mitrovici a ponovo će biti predstavljena i knjiga recepata – specijaliteti rimske kuhinje.Ova knjiga se pokazala kao dobar potez jer je zainteresovanih bilo mnogo na predhodnom Novosadskom sajmu, pa će ona biti još jednom prestavljena i na Beogradskom sajmu.

U prvom planu na sajmu turizma biće prezentacija antičkog Sirmiuma, Specijalnog rezervata prirode – Bara Zasavica, fruškogorski manastiri, molitveni hramovi…
Turistička organizacija grada je za ovu godinu pripremila i zanimljiv štand, koji će sigurno privući mnoge posetioce .Goste i zainteresovane će dočekati tri devojke u tkanim antičkim odorama i jedan rimski vojnik.Posetioci štanda moći će simbolično postati i počasni gradjani Sremske Mitrovice jer će devojke, posetiocima koji budu zainteresovani, uručiti povelje počasnih gradjanina antičkog Sirmiuma.
Na sajmu će se predstaviti i Galerija Lazar Vozarević , Muzej Srema i Zavod za zaštitu spomenika.
Na ovaj način će Turistička organizacija približiti ponudu Grada za obilazak tokom godine. Sremska Mitrovica ima potencijal da postane pravi turistički grad, što su i pokazali podaci o posetama u toku 2010.godine. Više od 15 hiljada posetilaca grada na Savi, na ime boravišne takse ostavilo je 770 hiljada dinara.

Trideset drugi Medjunarodni sajam turizma održaće se u Beogradu od 24. do 28. februara uz učešće 850 izlagača iz 41 zemlje.
Prvi put će svoje turističke potencijale predstaviti turističke organizacije Španije i SAD, a prvi put će biti održan i sajam vina „Beo vajn fer“.
Sajam će trajati pet dana, a prvi dan predvidjen je samo za posete predstavnika medija i turističkih radnika.
Sajam će 24, 25. i 28. februara biti otvoren od 10 do 18 sati, dok će 26. i 27. februara biti otvoren od 10 do 19 časova.

You may also like