Sremska Mitrovica – Kompanija „Milbauer teknolodžiz“ i opština Stara Pazova potpisaće ugovor o dodeli zemljišta, što je početak izgradnje prestižnog tehnološkog parka u kome će se proizvoditi elementi visoke tehnologije za podršku identifikacionim dokumentima na gotovo celom Balkanu.
Projekat izgradnje fabrike započinje odmah po potpisivanju ugovora, a ta kompanija će zaposliti preko 100 stručnjaka, saopštila je Opština Stara Pazova.

„Milbauer teknolodžiz“ je ćerka firma nemačke kompanije „Milbauer holding“, koja je svetski lider u proizvodnji tehnologije za izradu identifikacionih dokumenata i za koju u Evropi i SAD radi oko 2.000 ljudi, većinom visokoobrazovanih.

U Staroj Pazovi će se proizvoditi tehnološka rešenja koja omogućuju najviši stepen bezbednosti podataka, razvijajući pri tom inovativne koncepte uz pomoć vrsnih domaćih stručnjaka iz ove oblasti.

Kompanija „Milbauer holding“ osnovana je 1981. u Nemačkoj. Bavi se tehnologijom za izradu identifikacionih dokumenata, kompletnih e-government rešenja, kao i izradom širokog spektra preciznih delova najrazličitijih namena.

Identifikacioni dokumenti poput pasoša, ličnih karata, saobraćajnih dozvola i slično, proizvode se uz podršku tehnologije te kompanije. „Milbauer holding“ poseduje fabrike u Nemačkoj, SAD, Maleziji i Slovačkoj. Tehnološki park u Staroj Pazovi će biti prvi centar takve vrste u Evropi, osim matične Nemačke.

You may also like