Sremska Mitrovica – Sredinom decembra Sindikat zdravstva poslao je premijeru i resornom ministarstvu, zahteve zdravstvenih radnika definisane u sedam tačaka za poboljšanje položaja zaposlenih u zdravstvu.
Sindikat je u decembru najavio protest ukoliko Vlada Srbije ne realizuje njihove zahteve među kojima su povlačenje predloga zakona o platama u državnim organima i uvećanje osnovica za obračun plata.
Sindikati su zahtevali i obezbeđivanje sredstava za neisplaćene jubilarne nagrade, zatim novogodišnje nagrade u visini koju Vlada i sindikat dogovore do 15. januara, kao i uspostavljanje socijalnog dijaloga.
Po navodima nadleznih u zdravstvu još uvek se ceka odgovor od Vlade i resornih ministara, jer zele da se problem zdravstvenih radnika reši dogovorom.
Sindikata zdravstva za Južnobački okrug, juče je najavio da, ako sasatanak ne donese konkretne odgovore postoji mogucnoćt da će i zdravstveni radnici svoje nezadovoljstvo izraziti štrajkom.

Predsednik sindikata Dalibor Stepanović navodi da se njihova profesija dovodi do prosjačkog štapa, jer ogroman broj lekara prima platu kojom ne može da zadovolji osnovne potrebe.
„Kada je objavljen iznos najnovije potrošačke korpe, zaključili smo da većina naših kolega ima primanja koja su ispod ove granice, što je nedopustivo“ piše internet portal 021.

Iz mitrovačkog Sindikata poručuju da nema najave nikakvom štrajku, i da mitrovački Sindikat očekuje da mirnim putem završe dogovore sa Vladom RS.
Bolnica u Sremskoj Mitrovici ima ukupno 918 zaposlenih i više od polovine pripada Sindikatu čiji je predsednik Mića Stojković.

You may also like