Sremska Mitrovica – Veliki broj Mitrovčana ove godine letovaće u predsezoni, bar prema podacima turističkih agencija u Gradu.
Najtraženija turistička destinacija za leto 2011. godine je Grčka, slede Turska, Crna Gora i Hrvatska, dok za letovanje u Bugarskoj za sada nema mnogo zainteresovanih. U nekim agencijama jedva da ima slobodnih mesta za aranžman u Grckoj.
Iako je za neke još rano da razmišljaju o odlasku iz grada, ili zemlje, za vreme godišnjeg odmora, neki su već pogledali ponude turističkih agencija, i suzili krug mogućih destinacija.
Razlika u predsezoni i sezoni je samo nekoliko nedelja, a cene su u sezoni veće i do 100 eura.
Na žalost, zadnjih godina u Srbiji se o godišnjem sve manje razmišlja jer zarade teško da pokriju i potrošačku korpu.
Penzioneri, za odmor biraju druge destinacije.Oni se, kako kažu u agencijama, najviše se raspituju za putovanja u Evropske metropole – Prag, Beč i Budimpeštu. Kako su ovakvi aranzmani jeftiniji, mnogi prnzioneri su već iskoristili i određene pogodnosti prilikom uplate aranžmana u predsezoni.
Ukoliko više volite aktivni odmor sa gužvom na plaži i u kafićima, moraćete da izdvojite više para, a ukoliko vam je bitno samo da promenite sredinu na desetak dana ili kraće i odmorite se uživajući na suncu bez mnogo buke, odmor će vas koštati nešto manje, a ako vam je dovoljan i vikend odmor, jer za više nemate, priključite se ove godine izboru penzionera .

You may also like