Sremska Mitrovica – „Connecting classrooms“ naziv je projekta u koji je, pored još pet škola iz Srbije i četiri škole iz Vojvodine, uključena i mitrovačka Gimnazija „Ivo Lola Ribar“. „ Connecing Classrooms“ se trenutno implementira i u 60 zemalja širom sveta, uključujući i našu.
Reč je o Globalnom projektu koji povezuje prvenstveno mlade ljude širom planete i daje im priliku da predstave svoju školu i svoj grad, da upoznaju kulture drugih naroda, dožive različita iskustva, druže se sa vršnjacima iz drugih zemalja i budu spremni za rad i život u globalnom društvu.
Organizator projekta „Connecting classrooms“ je Britanski savet (British Council) i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.Mitrovačka Gimnazija je do sada postala partner sa školama iz Nemačke, Slovačke i Engleske, i u toku je rad na njihovom zajedničkom projektu, koji podrazumeva i obuke za nastavnike o aktivnostima i projektima koji se mogu implementirati u školi u okviru postojećeg nastavnog plana i programa, a koji doprinose stvaranju svetskog identiteta kod mladih.
Pored đaka, škole će u svoje aktivnosti uključiti i roditelje, lokalnu zajednicu, a ministarstva i obrazovne institucije jedne zemlje imaće priliku da se povežu sa svojim kolegama širom sveta i da razmene iskustva o izazovima u obrazovanju mladih.

You may also like