Sremska Mitrovica – Ples sa Evropom- Maturantska parada prvi put će biti organizovana i u Sremskoj Mitrovici. Ples sa Evropom je međunarodni omladinski festival, koji se u gradovima u Srbiji organizuje petu godinu za redom. Od ove godine i mitrovački maturanti će biti među 50 000 plesača, koliko će ih prema procenama biti na više od 150 lokacija, jer je više od 10 država Evrope potvrdilo svoje učešće. 20. maja, tačno u podne, na Gradskom Trgu, mitrovački maturanti koji završavaju srednje škole će se sinhronizovanim plesom pridružiti maturantima iz evropskih gradova. Obučeni u majice istih boja, sa kišobranima u rukama, maturanti će otplesati stari ples francuskih markiza, na klasičnu muziku orkestra bečkih filharmoničara, koju je komponovao Johan Štraus.
Iz Kancelarije za mlade – Sremska Mitrovica, koja je i organizator ovog plesa, potvrdili su, da četiri trenera plesa koji će spremati maturante za ples sa Evropom, danas putuju u Beograd, gde će dobiti adekvatnu obuku od strane profesionalnih plesača.
Oduševljeni maturanti, ne mogu da dočekaju 20. maj i kažu da „Jedva čekaju da se naredne tri nedelje spremaju za Ples sa Evropom“.

Maturantska parada 2009, Beograd

You may also like