Zaposlenima u MUP, BIA i Ministarstvu odbrane od naredne godine biće povećane plate za 10%, dogovorili su u sredu, 6. septembra 2017. godine, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Stefanović, Vulin i Gašić su razgovarali o unapređenju položaja svih pripadnika bezbednosnih službi i dogovorili da će ove tri institucije, uz podršku Vlade Srbije, ući u zajednički projekat izgradnje stanova za pripadnike policije, vojske i BIA.

– Nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o položaju pripadnika policije, vojske i BIA, došli smo do rešenja koje je predsednik podržao, a to je da se pripadnicima ove tri važne državne institucije, koje se brinu o bezbednosti građana Srbije, podignu plate u narednoj godini za 10% – istakao je ministar Stefanović.

– Sa ministrom Aleksandrom Vulinom i direktorom BIA Bratislavom Gašićem razgovarao sam i o tome kako možemo da doprinesemo da se kvalitetnijom stambenom izgradnjom podigne materijalni položaj zaposlenih, što je predsednik Vučić podržao i dao zadatak da se naprave planovi na osnovu kojih ćemo sledeće i narednih godina početi da unapređujemo kapacitete za rešavanje stambenih pitanja svih pripadnika naših službi – dodao je on.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da će povećanje zarada svakako značiti pripadnicima bezbednosnog sektora, ali i da će veći značaj imati koncept nove stambene gradnje.

– Povećanje zarada će nam sigurno mnogo značiti, ali više od svega će značiti koncept nove stambene gradnje, u kojoj će se ponovo nakon dugih decenija čekanja organizovano raditi na rešavanju stambenog pitanja svih pripadnika bezbednosnog sektora – rekao je Vulin.

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić ukazao je da ova agencija do sada nije imala uređen odnos kada je u pitanju dodela stanova i dodao da je pored povećanja plata za zaposlene, projekat zajedničke stambene gradnje veliki iskorak.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i