Sremska Mitrovica – Većinom odborničkih glasova na XIV sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica usvojena je odluka o rebalansu budžeta.

Kako je objasnio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader rebalans budžeta je došao na red zbog toga što je Grad Sremska Mitrovica za završetak nekoliko investicija dobio određena sredstva od strane Autonomne pokrajine Vojvodine putem konkursa.

Najviše sredstava je odobreno za privođenje kraju radova na projektu izgradnje podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralnog puta Beograd – Zagreb u Sremskoj Mitrovici i to ukupno 80 miliona dinara. Sredstva su odobrena takođe i za proširenje mase zarada za zaposlene u objektu „Zvezdica“ Predškolske ustanove „Pčelica“ koji se nalazi u sremskomitrovačkom naselju „Marko Perčin Kamenjar“.

„Putem rebalansa obezbeđena su još neka sredstva odnosno, preusmerili smo određena sredstva sa jednih na druge projekte, pre svega tu mislim na bazen, jer je projekat pokazao da se moraju još neke stvari uraditi kako bi se on pustio u funkciju. Mi smo ovim rebalansom da jednostavno objasnim samo izvršili preraspodelu određenih sredstava“, rekao je Sanader.

Prema njegovim rečima realizacija budžeta je za sada u skladu sa planiranom, a do kraja ove godine očekuje se da ona bude bolja nego 2016.

„Mislim da ćemo do kraja godine imati nešto bolju realizaciju nego što smo to imali prošle godine obzirom da imamo i neke zainteresovane investitore koji dolaze u Sremsku Mitrovicu i koji su već na neki način ušli u proces kupovine zemljišta, što znači da ćemo imati dosta veće prihode od prodaje građevinskog zemljišta. Takođe se nadam da ćemo imati veće prihode na osnovu poreza na imovinu i poreza na zarade jer u prva tri meseca u ovoj godini imamo 600 zaposlenih više sa teritorije Grada nego što ih je bilo u 2016. godini, tako da svi ti neki prihodi se povećavaju i zahvaljujući tome ćemo na neki način nadomestiti ono što smo izgubili stupanjem na snagu i primenom novog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava“, rekao je Sanader.

Možda Vam se svidi i