Sremska Mitrovica – Izgradnju benzinske stanice u neposrednoj blizini osnovne škole i vrtića u Mačvanskoj Mitrovici, bar u narednih godinu dana, onemogućili su gradski odbornici koji su na poslednjoj održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica usvojili Predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije Centralne zone u Mačvanskoj Mitrovici.

Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera izrada plana detaljne regulacije planirana je već neko vreme, a pojavom investitora koji bi u tom delu gradio jedan objekat kao što je benzinska stanica je uticala na to da njegova izrada dođe na dnevni red Sednice.

Kako je objasnio Sanader trenutno postoji samo plan generalne regulacije centralne zone Mačvanske Mitrovice.

„Planom generalne regulacije mi smo na najopštiji način predvideli plansko rešavanje, odnosno izgradnju objekata u tom delu Mačvanske Mitrovice, međutim taj akt je dosta uopšten i on je samo podrazumevao da će se naknadno raditi plan detaljne regulacije“, rekao je Sanader i dodao da meštani tog naselja vrše jak pritisak na lokalnu samoupravu da ne dozvoli izgradnju benzinske stanice u blizini škole i vrtića.

Prvi čovek Mitrovice rekao je da planom generalne regulacije nije zabranjena, ali nije ni dozvoljena izgradnja benzinske stanice na spornoj lokaciji i da komisija još uvek razmatra ubanistički projekat koji je podneo investitor.

„Komisija još uvek razmatra taj urbanistički projekat, odnosno nešto ranije je tražila doradu istog i samim tim on još nije usvojen i ne mogu se izdati lokacijski uslovi investitoru. Što se nas tiče mi ćemo u zoni škole, vrtića planom detaljne regulacije tražiti da se ne dozvoli izgradnja takvih objekta, što smernice iz generalnog urbanističkog plana na neki način ukazuju“, rekao je Sanader.

On je dodao da usvojena Odluka o izradi plana detaljne regulacije centralne zone u Mačvanskoj Mitrovici sadrži i jedan stav koji kaže da u narednih 12 meseci na tom delu ništa neće biti izgrađeno.

Podsećamo, vlasnik „Mačva ekspres“ iz Badovinaca pre više od godinu dana kupio je plac u samom centru Mačvanske Mitrovice na kojem želi da izgradi benzinsku stanicu, ali protiv te ideje pobunili su se stanovnici ovog mačvanskog naselja obzirom da je plac vazdušnom linijom tek nešto više od 10 metara udaljen od objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u čijoj blizini je i vrtić „Lane“.

Možda Vam se svidi i