Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je prve javne pozive u oblasti kreativne ekonomije namenjene mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima i to za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera, kao i za nabavku repromaterijala, u 2017. godini, te time načinio pionirski korak u okviru ove značajne i veoma zastupljene privredne oblasti.

Cilj dodele bespovratnih sredstava na ovaj način jeste podrška privrednicima koji baveći se kreativnom ekonomijom i sami predstavljaju bitan segment razvoja ukupne privrede i preduzetništva u AP Vojvodini.

Pod pojmom kreativna ekonomija, koja jeste svojevrstan spoj privrede, umetnosti, kulture i tehnologije, podrazumevaju se procesi nastali kao plod kreativnosti, inovativnosti i stvaralaštva, te obuhvataju kreativnost koja je materijalizovana u proizvodima sa estetskim ili pak simboličkim karakterom, poput dizajna, arhitekture, mode, istraživačkih procesa, zvuka, slike i slično.

Sekretarijat je za pomenute konkurse izdvojio ukupno 20 miliona dinara, tačnije 10 miliona dinara po svakom konkursu. Sredstva se odobravaju po principu refundacije i subvencije, a namenjena su za troškove nabavke mašina ili opreme ili softvera, po prvom, i nabavke repromaterijala po drugom konkursu, koji su raspisani 13. avgusta 2017. godine.

Pravo učešća na konkursima imaju privredna društva i preduzetnici sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Кonkursi su otvoreni za zainteresovane aplikante do 4. septembra 2017. godine.

Više informacija o konkursima možete pronaći ovde.

Možda Vam se svidi i