Mitrovčanin koji godinama živi i radi u Nemačkoj, u Кlinici Sano, kod Minhena, Dragan Milošević, juče je sa svojim prijateljima i predstavnicima lokalne samouprave, dopremio vrednu humanitarnu pomoć, namenjenu, pre svega Službi ortopedije. U poslednjih 20-tak godina, zabeleženo je više desetina dolazaka ovih humanitaraca u našu bolnicu, sa donacijama koju koriste brojne službe i odeljenja.

Na donaciji, vrednoj blizu 2.000 evra, zahvalio se načelnik Službe ortopedije Opšte bolnice Sremska Mitrovica Mr sci. med Dejan Maljković, naglasivši da će ovu pomoć u vidu ortoza za koleno, skočni zglob, lakat, vratnu kičmu, kao i rukavice i drugi preteći potrošni materijal, koristiti pacijenti na odeljenju posle povreda i hirurških intervenicja.

Donator, gospodin Milošević, ni ovoga puta nije krio radost i zadovoljstvo što je u prilici da pomogne, ne samo mitrovačkoj bolnici, nego i drugim subjektima u gradu, jer ga ni posle toliko godina, ne napušta ideja da pomogne svima od bolničkih pacijenata, preko dece u školama do sporstkih klubova, kako bi kvalitet života i zdravlja naših sugrađana bio na višem nivou.

Ispred Grada Sremska Mitrovica, na humanosti i srdačnosti Draganu Miloševiću, zahvalio je Vojislav Mirnić, načelnik Uprave za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

“Svaka donacija uložena u zdravstvo na području mitrovačke opštine vrlo je značajna, a to je ujedno i poziv humanim ljudima koji su u mogućnosti da se jave i da pomognu. Deo ove vredne donacije biće usmerena ratnim vojnim invalidima sa područja mitrovačke opštine. Dobra saradnja sa košarkaškim vetranima, Draganom i njegovim prijateljima, samo je dokaz širenja humanosti, na samo prema zdravstvu, već i prema socijalnoj zaštiti“, rekao je Mirnić i podsetio da je pre nekoliko meseci uručena robna i novčana pomoć školi „Radivoj Popović“.

Mirnić je ujedno izrazio uverenje da će ovakvih donacija biti i ubuduće.

obsm.rs

Možda Vam se svidi i