Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Nedelje parlamentizma, a u organizaciji Parlameta Muzičke škole „Petar Krančević“ u četvrtak, 16. novembra u 12:30 časova u Biblioteci „Gligorije Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici biće održan javni čas na temu „Na kom nivou je naša svest o kulturi“.

Parlament muzičke škole osmislio je interaktivni javni čas na kojem će, pored učenika te škole, učestvovati i učenici osnovnih škola, zajedno sa predstavnicima gradskih ustanova kulture i lokalne samouprave.

Ideja projekta jeste da se na licu mesta razmene iskustva na temu razumevanja pojma kulture i da se otvori javna diskusija o pitanjima koja su od velikog značaja za dalji razvoj sremskomitrovačke omladine u oblasti kulturnog uzdizanja.

Učesnici javnog časa dobiće odgovore mladih na pitanja kao što su:

1. Šta sve mladi smatraju kulturom?
2. Gde se može u Sremskoj Mitrovici čuti kvalitetna muzika u slobodno vreme?
3. Кo je odgovoran za („loš“) muzički ukus dece i omladine u gradu?
3. Da li mladi znaju za neku radio ili tv emisiju koja promoviše kvalitetan muzički zvuk?
4. Кoji su razlozi što mladi ne dolaze na događaje koji promovišu dešavanja iz kulture?
5. Na koji način svako od nas može doprineti podizanju svesti o značaju kulture?
6. Кoliko su odgovorni lokalni političari za stanje u kulturi u Sremskoj Mitorivici?

Nedelja parlamentarizma je serija događaja i aktivnosti kojima se otvara forum za razgovor o parlamentarnoj demokratiji i učešću građana u demokratskim procesima.

Projekat Parlamenta Muzičke škole podržali su Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu.

You may also like