Koliko Vam je vremena potrebno da bez pomagala izračunate koliko je 386+247-122? Da li mislite da Vaše dete to može da izračuna bez pomagala? Ukoliko može koliko je njemu potrebno vremena? Šta bi rekli nekom ko tvrdi da je moguće naučiti Vaše dete da za samo nekoliko sekundi vrši niz različitih matematičkih operacija bez i jednog pomagala, a da pri tom čak peva, recimo himnu Srbije?
Ne verujete? Trebalo bi da počnete, jer sve to i mnogo više je moguće uz pomoć mentalne aritmetike SuanPan.

Šta je mentalna aritmetika SuanPan?

Mentalna aritmetika SuanPan je obrazovno-razvojni program, koji se zasniva na abakusu, odnosno računaljci i služi za razvijanje potencijala kod dece.To je vid izvođenja osnovnih računskih operacija bez ikakvih pomagala poput digitrona, računara, papira i olovke koji se zasniva na sistemu dve ruke i četiri prsta. Aktivirajući obe ruke istovremeno, podstiče se istovremeni rad leve i desne hemisfere mozga, što znači da se izvođenje matematičkih operacija odvija isklučivo korišćenjem misaonog procesa.

Šta je cilj mentalne aritmetike SuanPan?

Mentalna aritmetika SuanPan ima za cilj da u ranoj životnoj dobi kroz specifičnu obuku podstakne uravnotežen razvoj obe moždane hemisfere i razvijanje što većeg broja sinapsi (veze između neurona) te na taj način mozak počne da radi punim kapacitetom. Ona otvara vrata svim potencijalima deteta, pri čemu je matematika samo stimulans. Deca se upućuju na razvijanje mnogobrojnih veština kao što su sagledavanje zadatka ili problema u celosti, sticanje navike pažljivog posmatranja i analiziranja, alternativni način razmišljanja, ispoljavanje kreativnosti. Takođe povećava se stepen koncentracije i pažnje, moć slušanja i razumevanja kod dece, jača logičko razmišljanje, brzina i tačnost, kao i moć pamćenja. Mentalna aritmetika Suan Pan kod dece takođe pojačava moć učenja putem taktilnih, vizuelnih i auditivnih nadražaja, diže njihov nivo samopouzdanja i samopoštovanja.
Uopšteno, primena mentalne aritmetike aktivira ukupan mentalni potencijal i omogućava bolji uspeh u obrazovanju, privatnom, a kasnije i poslovnom životu.
Za koga je namenjena mentalna aritmetika SuanPan?

Mentalna aritmetika SuanPan namenjena je deci uzrasta od 5 do 14 godina, jer je biološki razvoj dece u toj dobi najaktivniji.

13958094_1077273468974456_196349393343043715_o

Gde mogu da upišem svoje dete?

Program “SuanPan” mentalne aritmetike biće realizovan i u Sremskoj Mitrovici i to u obrazovnom centru MozaiQ.SM. Kurs traje osam meseci, a časovi će se održavati jednom nedeljno. Rad sa decom osmišljen je kroz kreativne igre, testove pažnje i stimalativne aktivnosti, a shodno broju godina deca će biti podeljena u tri edukativne jedinice.

Prijave dece na kurs mentalne aritmetike SuanPan mogu se vršiti putem brojeva telefona 065/515-62-61 i 065/515-62-62! Požurite, broj dece je ograničen!

Možda Vam se svidi i