Sremska Mitrovica – Prostorije Službe za fizikalnu medicinu u okviru Opšte bolnice Sremska Mitrovica u prethodnom periodu su kompletno okrečene, a zamenjene su i sve cevi na radijatorima, a sve sa ciljem poboljšanja usluga pacijentima koje ova služba pruža.

Služba za fizikalnu medicinu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, od pre godinu dana,preseljena je u deo bolnice iza Odeljenja za infektivne bolesti, i time je dobila veći i komforniji prostor za rad sa pacijentima. Sastoji se od 2 čekaonice sa dva pulta, dve specijalističke ambulante za preglede i intervencije i tri sanitarna čvora, a opremljena je i adekvatnim prilazom za pacijente na štakama ili u kolicima.

Po rečima direktora mitrovačke bolnice, prim. dr Miroslava Kendrišića, Služba za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, donedavno je bila u suterenu zgrade Službe ginekologije i akušerstva, gde je prilaz pacijenata koji dolaze u ambulantu ili kabinet za fizikalnu terapiju, bio otežan, naročito za one koji koriste ortopedska pomagala-štake ili su u ležećim i sedećim kolicima. Stoga je poslovodstvo bolnice, uz konsultaciju sa načelnikom službe, osnivačem (Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo,socijalnu politiku i demografiju) i zdravstvenom inspekcijom Ministarstva zdravlja, konstatovalo da je adekvatan prostor, upravo bivši prostor ATD-a. Dr Kendrišić naglašava da su sve prostorije kompletno renovirane sopstvenim sredstvima bolnice, a zahvaljujući upravniku KPZ Sremska Mitrovica, Aleksandru Alimpiću i uz njihovu svesrdnu pomoć ,kao i saglasnosti Ministarstva pravde Republike Srbije,u kratkom vremenskom roku izvedeni su svi potrebni radovi. Upravnik KPZ Sremska Mitrovica i direktor bolnice,složili su se da će i ubuduće dugogodišnja uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu. Reakcije zaposlenih i pacijenata,nakon preseljenja u nov, sređen prostor bile su iznad očekivanja, a njihovo zadovoljstvo ocenjeno je vrlo visokim ocenama.

„ U zavisnosti od dijagnostičkih rezultata pacijenata, u našoj službi rade se brojne fizikalne procedure,vod blokada, injekcija kod bolnih stanja, manuelnih terapija kod povreda kičme, preko ultrazvučne terapije, dijadinamske i galvanske struje, do Tensa, magnetne terapije , kiro-prakse. U proseku,mesečno obavimo oko 500 pregleda, od kojih veći broj završi na nekoj od fizikalnih terapija- ističe dr Ljubiša Milanković, načelnik službe i dodaje da ovde, pored njega, rade još dva lekara specijaliste fizikalne medicine- dr Jelica Jelikić i dr Vera Tešić. Doktor Milanković još napominje da ovako uređen prostor znači pre svega pacijentima, u smislu komfora, ali i zaposlenima, jer su uslovi za rad mnogo bolji, te su i rezultati rada na višem stepenu kvaliteta. Svi fizioterapeuti , njih 17, pored rada u Službi, svakodnevno rade fizikalne terapije pacijentima , čiji postoperativni tok u bolnici, zahteva i ovu vrstu bolničke usluge, a organizacija rada poverena je glavnom fizioterapeutu Igoru Dimitrišinu.

Izvor/foto: obsm.rs

Možda Vam se svidi i