Izborna kampanja Srpske napredne stranke počinje u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Izborna kampanja Srpske napredne stranke počinje danas mitingom na centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Srpska napredna stranka predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila, a nosilac i prvi na listi je lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Na listi „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ (od 250 kandidata) za poslanike republičkog parlamenta, pored naprednjaka, nalaze se i Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije i Samostalni DSS.

Ta lista će biti i prva na glasačkom listiću.

kkk

Demokratska stranka predala je noćas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za poslanike za vanredne parlamentarne izbore 24. aprila, a nosilac i prvi na listi je lider demokrata Bojan Pajtić.
Na listi „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka“ su, pored DS, Nova stranka, Pokret za Krajinu, Zajedno za ŠŠumadiju, Zajedno za Srbiju, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Sledi raspisivanje lokalnih, a 22. marta pokrajinskih izbora

Doskorašnja predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković će početkom naredne nedelje raspisati lokalne izbore, dok će pokrajinske predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisati 22. marta.

Možda Vam se svidi i