Sremska Mitrovica – U akciji pojačane bezbednosti đaka osnovnih škola pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici tokom septembra meseca obavljaće pojačanu kontrolu saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola.

Sremskomitrovački policajci nalaziće se u blizini svih osnovnih škola na početku i kraju smena, kako bi omogućili da osnovci bezbedno stignu iz kuće u školu i obrnuto, a posebna pažnja biće posvećena đacima – prvacima.

11225434_10153773118757150_7140892108127553655_n

Pojačane kontrole saobraćaja biće usmerene na kažnjavanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, posebno na raskrsnicama i putevima u zonama škola.

Postavljanje pripadnika saobraćajne policije u blizini škola samo je jedna u nizu mera na podizanja nivoa bezbednosti đaka govori, jer već u oktobru mesecu, kako je najavljeno iz PU Sremska Mitrovica, saobaćajni policijski službenici održaće i seriju predavanja o bezbedom učešću dece u saobraćaju.

Ove školske godine i Gradska upava za obrazovanje je mislila o bezbednosti đaka, pa su tako svi prvaci na poklon od ove Gradske uprave dobili knjigu “Pažljivkova pravila u saobraćaju”, čije izdavanje je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Možda Vam se svidi i