Sa novim predsednikom i pojačanjima za opstanak

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub „Budućnost“ počeo je sa pripremama za prolećni deo sezone u sredu, 24. januara. Na prozivci trenera plavo-belih Mite Ninkovića bilo je ukupno 18 starih igrača i pet novih.

Šest meseci nakon što je izabran na mesto predsednika kluba Dane Stanić je predao svoju „dirigentsku palicu“ mladom Marku Simiću. Stanić je i dalje ostao u upravi kluba, a u narednom periodu vršiće funkciju potpredsednika zajedno sa Aleksandom Lukićem.

Dosadašnji sekretar, a sada predsednik kluba Marko Simić rođen je 1994. godine. On je duži vremenski period bio najmlađi sekretar jednog fudbalskog kluba u celoj Sremskoj ligi i bez obzira što nikada nije igrao fudbal i na činjenicu da je izuzetno mlad u klubu veruju da će on novu funkciju obavljati na isti način kao i prethodnu, odgovorno, pouzdano i vredno. Znanje je sticao posmatrajući prethodne predsednike, ali i trenere kao što su pokojni Copija, zatim Varga, Kiš, Đonlić, Sokolović, Grabić i sada Ninković.

Fudbalski klub „Budućnost“ se odlučio da posle neuspešne prve polusezone pored promena u upravi pojača i svoje redove.

„Kada je uprava kluba uvidela da će se u nastavku sezone voditi žestoka borba za opstanak i to do poslednjeg kola, jer se upravo do tada neće znati koliko ekipa ispada u niži rang, uložili smo zaista ogromne napore da poboljšamo pre svega finansijsko stanje kluba, ali i igru na terenu“, rekao je predsednik Simić.

On je objasnio da su se sa tim ciljem u Salaš vratili nekadašnji kapiten tima Dragutin Radosavljević i to iz „Podrinja“ iz Mačvanske Mitrovice, zatim Miloš Marijanović iz „Borca“ u Martincima i Vanja Radovanović uz laćaračkog „LSK-a“. Ekipu je takođe pojačao i oporavljeni Milan Šarac, koji je propustio celu polusezonu zbog preloma noge.

U „Budućnost“ je došao i golman Branislav Kukuć koji je takođe duže vremena bio povređen i zbog toga bez angaživanja, ali je, naglašavaju iz kluba, perspektivan golman koji je prošao školu „Radničkog“ iz Sremske Mitrovice.

U saradnji sa izuzetnim fudbalskim radnikom Stojanom Kljajićem koji je nesebično pomagao klubu i u prethodnom periodu, a isto je nastavio i sada kada je Salaščanima poklonio celu garnituru dresova na pozajmicu je plavo – belima poslao i jednog igrača, a to je Vanja Zeljković iz „Hajduka“ iz Divoša.

„Sa „Hajdukom“ imamo izuzetan prijateljski odnos i zahvaljujem se Stojanu na pomoći koju bezrezervno pruža našem klubu“, rekao je Simić.

Dugogodišnja želja plavo-belih je bila da u svoje redove dovedu Slavka Simovljevića, popularnog Žigića, ta želja im se sada i ispunila. On je u Salaš stigao iz „Hrtkovaca“.

Do kraja prelaznog roka, odnosno 9. februara očekuje se da će se „Budućnost“ pojačati sa još jednim igračem, a postoji mogućnost da će klub neko od igrača i napustiti.

Treniraće se ukoliko vremenski uslovi dozvole na igralištu fudbalskog kluba. Pripremne utakmice počinju već za vikend kada Salaščani idu u goste upravo kod pijatelja iz Divoša.

Trener Ninković na samom početku priprema poželeo je da njegove igrače pre svega posluži dobro zdravlje i da ne bude povreda koje su prošle godine u velikoj meri hendikepirale tim.

„Vodićemo grčevitu borbu za opstanak u ovom rangu takmičenja, ali ja verujem u klub, u moje igrače. Uz pojačanja i okosnicu tima koju čine kapiten Simeunović, golman Čupić, Mitar Janković, Nemanja Bošković, Nenad Grujić i Mirko Dobo mislim da ćemo taj cilj i ispuniti“, rekao je Ninković.

You may also like