Sremska Mitrovica – Mitrovački džudo klub Tehnolog još jednom pokazuje da misli na budućnost za dobrobit dece i unapređenje ove drevne borilačke veštine. Entuzijasta i majstor džudoa  a sada i uspešan trener Dejan Debeljak nije mogao da se pomiri sa činjenicom da se na džudo borilištima u zemlji i inostranstvu više ne spominje ime džudo kluba TEHNOLOG. Džudo klub Tehnolog je osnovan 1968. godine. To ime je nosio do 1994. godine kada je to ime promenjeno i nepravedno bačeno u zaborav. Godine 2010. grupa entuzijasta i zaljubljenika u džudo na čelu sa Dejanom Debeljakom uz podršku Stanka Kozenka, Bore Šućaka i Bogdana Jovetića ponovo osniva klub koji nosi ime Tehnolog.

Trener Dejan Debeljak se 1980. godine prvi put susreo sa ovom veštinom i prve korake na tatamiju napravio pod trenerskom palicom Stanka Kozenka i Bore Šućaka. Stanko Kozenko je kasnije vodio sekciju džudo kluba Tehnolog u Jarku. Sekcija džudo kluba u Jarku kasnije prerasta u džudo klub Sremac Jarak. Druga sekcija tadašnjeg džudo kluba Tehnolog pod nadzorom Bogdana Jovetića prerasta u džudo klub LSK Laćarak.

Trener Debeljak se seća velikih zajedničkih uspešnih nastupa ovih sekcija u jedinstvenom klubu i na njegovu inicijativu ovih dana se uspostavljaju bratski odnosi i saradnja izmedju nekadašnjih sekcija a danas uspešnih klubova iz Jarka, Laćarka i Sremske Mitrovice.

Prvi oblik saradnje predstavlja održavanje zajedničkih treninga i razmena iskustva izmedju džudo kluba Tehnolog Sremska Mitrovica i džudo kluba Sremac Jarak. Prvi zajednički trening održan je 26.03.2013. godine u sportskoj Sali Mitrovačke gimnazije.

Ovaj trening je vodio Ivica Kozenko jedan od najuspešnijih Mitrovačkih džudista. U svojoj takmičarskoj karijeri koja još uvek traje Ivica Kozenko je bio balkanski prvak, petostruki seniorski prvak države i dvostuki ekipni seniorski prvak države.

Po rečima Kozenka i Debeljaka planovi za naredni period su mnogo dublja saradnja u vidu zajedničkih treninga, zajedničkih nastupa na takmičenjima kako u zemlji tako i u inostranstvu a možda i ujedinjenje u jedan veliki klub.

Pr Goran Božić

You may also like