Ovo su tri najveća ženska kompleksa!

Od strane Ozon
0 komentar

Žene su definitivno najgori samokritičari, naročito kada je fizički izgled u pitanju

Svakodnevno kritikovanje svog izgleda, nikako ne ide u prilog, a umesto da prihvate svoje nesavršenosti, obično dolazi do kontra efekta. Evo koja su tri ženska najveća kompleksa i saveti uz pomoću kojih ćete se osloboditi istih:

Pročitajte još: Bogati su vitaminom E, pozitivno utiču na pritisak, malo kalorija… Zašto BADEMI treba da se nađu na našem tanjiru?

  1. Predebela sam
    Modne trendove diktiraju modeli sa modnih pista, uglavnom vitke mlade devojke čija su tela „ispeglana“ do nemogućih proporcija i „usavršena“ u fotošopu. Ženski atributi tako odlaze u drugi plan. Mnoge žene smatraju da bi trebalo da izgube koji kilogram i osećaju se predebelo, posebno pred leto, kad ih uz to bombarduju ogromni plakati s manekenkama savršenih proporcija.

U stvarnosti, većina žena od 30 i kusur godina ne izgleda tako, već ženstvenije, s više oblina, pa ponekad i pokojim kilogramom viška, posebno u području stomaka, guze i bokova. Ređe su one koje mogu da jedu šta god i kada to žele, a da im se to ne primećuje.

Telo se s godinama razvija i retko ko može da ostane na nivou tinejdžerke. Zato je „umišljena“ debljina jedan od najbesmislenijih kompleksa uzrokovanih medijskim obmanama i iskrivljenom percepcijom stvarnosti. To će vam potvrditi i muškarci – većina njih više voli obline nego štapiće. Prema tome – volite svoje telo i ne zamarajte se kilogramom viška!

  1. Telo mi je previše mlitavo i imam tone celulita
    Volele biste da imate, na primer, guzu kao Dženifer Lopez ili kao vaša instruktorka pilatesa? Savršeno zategnuto telo i još bez trunke celulita zaista godi oku jer deluje čvrsto i zdravo, ali mali broj žena može njime da se pohvali.

Celulit je rezultat gena, nepravilne ishrane i premalo kretanja, kojeg je u današnjem, pretežno sedalačkom načinu života, retko koja devojka ili žena pošteđena. Naravno, svakako nastojte da se bavite nekim sportom, koji će da učvrsti telo i oblikuje mišiće, i hranite se što zdravije, ali ako i uprkos tome niste zadovoljni svojim telom i osećate komplekse – prisetite se činjenice da vama to nije glavno zanimanje.

Savršeno telo mogu da imaju samo sportistkinje koje treniraju i po nekoliko sati dnevno, modeli čije nesavršenosti su obrađene u fotošopu ili poznate osobe koje imaju dovoljno živaca da se redovno bave isključivo zdravom ishranom, vežbanjem uz podršku trenera, kao i da pretrpe preobražaj pre izlaska pred kamere uz pomoć čete stilista i šminkera.

Pročitajte još: Nutricionisti savetuju: Ovo je pet nutritijenata za bolji rad ŠTITNE ŽLEZDE

  1. Ten mi je katastrofa
    Preotvorene pore, previše mrljica, previše mladeža, bubuljice raznih boja i oblika… Sve to pred našim očima u ogledalu deluje dvostruko veće i vidljivo kao pod mikroskopom. Srećom, postoje kozmetička sredstva koja mogu da nam pomognu u prikrivanju neželjenih detalja, ali kad-tad, posebno u letnjim mesecima, u vreme plaža i kupanja, koža dolazi do izražaja u prirodnom obliku.

Izvor Magazin Novosti

Možda Vam se svidi i