Ubici bivše supruge i tašte preti kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije

Od strane Ozon
0 komentar

Više javno tužilaštvo (VJT) u Novom Sadu oglasilo se povodom svirepog ubistva koje se dogodilo preksinoć u Rakovcu.

Ubio bivšu suprugu i njenu majku – Ozon Media

– Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Rakovcu dana 18. februara u večernjim časovima, u Ulici cara Lazara, kada je osumnjičeni B. R. na svirep način lišio života oštećenu D. R. i N. Č. iz Rakovca, ujedno kršeći zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenom D. R, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisan događaj pravno kvalifikovalo kao krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stavom 1, tačkom 1, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom kao i krivično delo Kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 340a, kaznom zatvora u trajanju do šest meseci – navodi se u saopštenju.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni B. R. je uhapšen, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koje mu se stavljaju na teret. Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga. 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu ističe da će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Možda Vam se svidi i