Šah: Anja Mitrović osvajač medalja

Od strane Ozon
0 komentar

Ruma – Na pozivnom međunarodnom omladinskom turniru u šahu “KALE Kupa amatőr“, koji je nedavno održan u Segedinu, Mađarska, mlada Anja Mitrović, učenica OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ iz Rume i članica ŠK „Svet šaha“ iz Rume, osvojila je izvanredne rezultate.

Među 12 izuzetnih takmičara na ovom turniru, Anja je zauzela 2. mesto, donoseći svojoj školi i klubu srebrnu medalju, dokazavši svoje veštine i posvećenost šahu na međunarodnom nivou.

Ovo nije bila jedina sjajna performansa mlade šahistkinje. Na nedavnom omladinskom turniru u Batajnici, takmičarskoj grupi “Starije devojčice, 2009. – 2013. godište“, Anja je među 23 takmičarke osvojila 3. mesto, donoseći još jednu bronzanu medalju svojoj kolekciji, sa sjajnim rezultatom od 5,5/7 poena i osvajanjem dodatnih 50 rejting poena.

Na 27. Dečijem turniru u šahu “ŠAH U ŠKOLE“, koji se održao u Novom Sadu, Anja je ponovo pokazala svoj talent. Među 26 takmičarki u kategoriji “Starije devojčice“, postigla je 3. mesto i osvojila još jednu bronzanu medalju. Njen rezultat od 5,5/7 poena donosi joj dodatnih 93 rejting poena, potvrđujući njen napredak i veštinu u ovom veoma konkurentnom sportu.

Ovi rezultati ne samo što su pokazatelj Anjine posvećenosti i talenta u svetu šaha već i nagoveštavaju njen brz rast i napredak u ovom sportu. Ova mlada šahistkinja ostavlja svoj trag na turnirima, postižući visoke rezultate i nadmašujući sopstvene granice, što obećava još uspeha u budućnosti.

Anjin uspeh na ovim turnirima predstavlja inspiraciju mnogima u svetu šaha i dodatno potvrđuje značaj ulaganja u podršku i razvoj mladih talenata.

Možda Vam se svidi i